‘A little green bag….”

Weg met de plastic zakjes voor groenten, fruit én broodjes!

Omdat het natuurlijk waanzin is dat we zo enorm veel plastic gebruiken, zijn er allerlei initiatieven om het gebruik van plastic te verminderen. Zo kwam supermarkt Lidl deze maand met nylon herbruikbare groente-en fruitzakken. Goedkoop (slechts 69 eurocent p/2), heel licht in gewicht, sterk en wasbaar. Wat wil je nog meer!

Dus meteen gekocht en getest. Nog niet gebruikt bij de aankoop van groente of fruit bij de Lidl zelf. Dat zal wel werken want daar wegen ze bij de kassa, maar bij een concurrent. Bij de Jumbo, omdat ze daar met het systeem van zelf afwegen werken zodat je een sticker krijgt per afgewogen produkt. En dan wordt het natuurlijk lastig, want zo’n sticker plakt niet op nylon… maar daar is een eenvoudige oplossing voor.

Gewoon in het zakje doen! 

De sticker plakt niet OP en dus ook niet IN het zakje en is naderhand dus eenvoudig te verwijderen. En omdat ik voor het zelf-scan systeem had gekozen, had ik met scannen al helemaal geen probleem, want dat deed ik gewoon voordat ik het etiket in het zakje deed… (ha, ha!)

Of de sticker ook nog scanbaar is als het in het nylon zakje zit, dat weet ik eigenlijk niet. Gaan we nog testen!

–> update: Vandaag bij de BONI tomaten gekocht die ik in het nylon zakje aanbood aan de caissière. Zij had er bij voorbaat al een probleem mee, want ‘ik kan niet tegen dat stofje…’ en zij kon het niet scannen.

Nou heb ik er enige moeite mee om dat te geloven, want als je de stof glad strijkt tegen het etiket, ziet de barcode er heel normaal uit.

Gaan we nog een andere keer testen.

En…oh ja…

  • Lidl verkoopt de zakjes tegen een klein prijsje en kiest er bewust voor om ze niet weg te geven. Zij zijn van mening dat mensen zuiniger zijn op spullen waar ze iets voor hebben betaald. Daardoor zullen de zakjes eerder (her)gebruikt worden en niet meteen bij het vuilnis belanden. Bovendien komen de hebberigen onder ons dan niet in de verleiding om er een heel stel mee naar huis te nemen ‘omdat ze zo handig zijn… voor de sokken of zo…’ 
  • De steeltjes van bijvoorbeeld peren prikken er niet doorheen, dus je hoeft niet meer bang te zijn dat de steeltjes het zakje openscheuren en de kwetsbare peren op de grond belanden…
  • Ze zijn ook handig voor andere dingen dan groente en fruit. Denk aan speelgoed, panty’s, de vakantie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top