Geuren die BLIJ maken!

Geur is van grote invloed op je gevoel… Maak daar gebruik van om je prettiger te voelen!

Als hoog sensitief persoon ben ik best gevoelig voor de invloed van  geuren. Als het in een ruimte niet aangenaam ruikt, dan stoort me dat enorm. Ruikt het ergens echter heerlijk, dan beïnvloedt dat ook meteen mijn stemming. Ik ben echt iemand die je in kunt pakken met de geur van vers gebakken brood of van net gebakken appeltaart… HEERLIJK!

Ook ben ik gek op de geur van bijvoorbeeld vanille.

Ik heb standaard een goedkoop flesje parfum met vanille-geur (Wibra) in de kamer staan om mijn humeur een positieve boost te geven.

Werkt uitstekend voor mij, maar de hond heeft daar andere ideeën over…

Ook de geur van kaneel vind ik super lekker. Of van vers gezette koffie

Sta er eens bij stil dat er heel veel geuren zijn die je een goed gevoel geven of een fijne herinnering bij je oproepen.

Maak gebruik van het positieve gevoel dat geuren je kunnen geven.

Niets zo makkelijk als een favoriete geur gebruiken in de ruimte waar je moet werken of waar je je lekker wilt voelen.

Maak net als ik gebruik van een (goedkope) parfum om de ruimte lekker te laten ruiken, maar aromaolie in een verstuiver of het branden van geurkaarsen kan natuurlijk ook. Grijp niet meteen naar de standaard (veelal dure) ruimte-verfrissers, maar kijk even verder. Er zijn luchtjes die je vast veel lekkerder vindt en die je huis meteen een eigen geur c.q. identiteit geven.

In mijn ogen zijn de meeste luchtverfrissers die in de handel zijn niet alleen erg duur, maar veelal ook bepaald géén sieraad voor je interieur. En dan die luchtverfrissers die in het stopcontact moeten! Zo dom! Moeten we daar ook als stroom voor gebruiken? Hoe suf is dat? (En hoe lelijk staat dat in het stopcontact!?!) En dan hebben we het nog niet over de ongezonde stoffen die in die verfrissers schijnen te zitten…

Wist je dat je eenvoudig zelf je eigen luchtverfrisser kunt maken? Op onder andere de site vanduurzaamthuis.nl vind je er meer informatie over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top