Leuker door de overgang… ??

Serieus? Hoe dan?

Volgens het boek “Te lijf” van Isa Hoes & Medina Schuurmans schijnt het WEL te kunnen!

Ik had al een tijdje het vermoeden dat ik weleens in de overgang zou kunnen zijn. Maar doordat we als gezin de laatste 2 jaar met nogal wat (ernstige) problemen te maken hebben gehad, dacht ik dat mijn depressieve buien daardoor veroorzaakt werden. Het onlangs overlijden van mijn vader maakte nou ook niet bepaald dat ik me beter voelde.

Optimistisch ingesteld

Van nature ben ik redelijk optimistisch ingesteld. Als er problemen ben ik na een nachtje slapen meestal wel weer in staat om oplossingen te verzinnen voor de ontstane situatie. Maar nu had ik ineens te kampen met zeer zware en negatieve gevoelens. Ik leek wel depressief!

Nooit geweten dat het ZO naar is om je zo te voelen!!!

Door het lezen van dit prachtig uitgevoerde boek van Isa Hoes en Medina Schuurman weet ik nu zeker, dat ik volop in de overgang ben… Helaas!

Moeilijke tijd

Ik ben dus niet alleen herstellende van een paar lastige jaren, maar ook nog eens in de overgang! Dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend, maar wel beter begrijpbaar. Dan hoef ik dus ‘niet over mijn problemen te gaan praten’ met een psycholoog (dat wist ik eigenlijk ook wel); die ‘moodswings’ worden ‘gewoon’ veroorzaakt door de hormonen.

De meiden zijn echt op zoek gegaan naar manieren om de overgang draaglijker (en leuker) te maken. Het boek behandelt heel veel onderwerpen, van medische, cosmetische tot psychologische. Ik heb niet alles gelezen, want ik heb (op dit moment!) geen interesse in cosmetische ingrepen of behandelingen die je kunt ondergaan om mooier oud te worden.

Mooi en op een prettige wijze ouder worden wil ik natuurlijk ook, maar dan het liefst op een natuurlijke manier. Op een manier die bij míj past. En dat is eigenlijk best eenvoudig…


1. 
niet roken–> Geen punt! Heb ik altijd al smerig gevonden!

2. niet drinken –-> idem. De pure smaak van alcohol vind ik echt vies!

3. voldoende slapen –> Regelmaat en warme voeten dan slaap ik doorgaans wel.

4. meer bewegen –> Elke ochtend eerst 10 minuten op de crosstrainer.

5. gezond eten –> Als vegetarier (en als Diëtiste (!) ) eet ik best gezond en gevarieerd, maar minder koekjes zou beter zijn!!

6. stress beperken–> Dat is nog weleens lastig…en om nog wat verbeterpuntjes aan het lijstje toe te voegen:

7. meer leuke dingen doen–> Goed plan!  Dit blog is een eerste aanzet. Dan moet ik er wel mee bezig zijn..

8. mezelf niet meer zo naar beneden halen–-> Dat probeer ik echt niet meer te doen! Heeft weinig met de overgang te maken is echt beter voor mezelf.

9. kleine dagelijkse irritaties zoveel mogelijk oplossen of verhelpen–> die loszittende knop nu eindelijk eens vastzetten, afval beter scheiden  etc.

Al voor het lezen van dit boek was ik bovendien op zoek gegaan naar een homeopatisch middel tegen depressieve gevoelens. Iets wat mijn gevoel, mijn gemoedstoestand wat minder zou laten schommelen. Het is zó naar om je gevoel niet meer in de hand te hebben! Alles alleen nog maar vanaf de zwarte kant te kunnen bekijken. En dat gevoel kon me echt zo, ‘out of the blue’ overvallen. Bah!

Al zoekend op het internet kwam ik uit op Sint Jans kruid. Dat wordt al eeuwen gebruikt om je gevoelens wat te verzachten. Het proberen waard dus!

Ik heb vanwege de lage prijs (2,79 euro voor 90 pillen) gekozen voor de Sint Janskruid pillen van Kruidvat eigen merk.  Ik heb dat nu zo’n 6 weken gebruikt; 3x per dag een pilletje tijdens het eten.

Het lijkt mij helpen. Ik heb nog maar 2x zo’n bui gehad en dan nog wel in het weekend. Wellicht is dat gekomen omdat ik in het weekend afspraken had en dan bijvoorbeeld buiten de deur heb gegeten. Daardoor was ik meerdere pillen vergeten. Of die buien daardoor gekomen zijn weet ik natuurlijk niet, maar voorlopig lijk ik er baat bij te hebben, dus ga ik ermee door. Al zou het alleen maar een placebo effect zijn, dan nog ben ik er heel erg blij mee!

Het boek is een aanrader (ook leuk als kado!) voor elke vrouw die denkt in de overgang te zitten en/of gewoon mooi ouder wil worden. Door het lezen van dit boek besef je  dat je gewoon door deze periode heen moet en dat het  niet alleen maar heel vervelend is. Ik ben zelfs tot de conclusie gekomen dat de mooiste tijd nog voor ons ligt! (of is de wens de vader van de gedachte…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top